Skip to main content

Streetdance

De afdeling streetdance is een enthousiaste afdeling met een al even enthousiaste leiding en assistenten die regelmatig aan workshops meedoen om bij te blijven.
Bij Avanti Wilskracht wordt er een mix aan streetdance lessen gegeven, er is hiphop in verwerkt, vogue, popping en wacking.
Voor de basisschoolgroepen hebben we een leidster met een assistent leidster zodat we de optimale aandacht kunnen geven aan uw kind. Voor bijna elke leeftijd hebben we 2 groepen op verschillende dagen .

Qua leeftijd hebben we groepen van 2 tot en met 16 jaar. De choreo’s voor de groepen zijn voor iedereen geschikt dus schroom niet en doe gerust een aantal proeflessen mee.
In april/mei hebben we een groot optreden van alle groepen en daarnaast proberen we met de groepen aan zoveel mogelijk evenementen mee te doen.

Naast recreatieve streetdance bestaat er bij Avanti-Wilskracht de mogelijkheid voor talentvolle kinderen om zich verder te ontwikkelen in een selectiegroep. De kinderen worden geselecteerd op niveau, wilskracht en enthousiasme dit word door de leiding gedaan. Naast hun gewone lesuur hebben ze een uur extra selectie streetdance. Deze groepen doen mee aan wedstrijden.

Alle lessen worden gegeven in de gymzaal op de hoek Nieuw Frieslandstraat en de J.C de Rijpstraat.
Elk jaar wordt er naar optredens toegewerkt, met veel enthousiasme spetteren de groepen tijdens de optredens.

STREETDANCE 3 +.
Op een speelse manier leren de kleintjes dansen . Spelenderwijs wordt het ritmegevoel gestimuleerd en leren kinderen dansen op muziek.
Het is verbazingwekkend hoe snel de kleintjes de dansen en bewegingen oppakken en het grote plezier wat zij eraan beleven..
Af en toe worden er kijk lessen gegeven voor de ouders.

STREETDANCE 6+
De dans bewegingen worden op deze leeftijd al wat stoerder en er worden verschillende stijlen verwerkt in de dans. Zo blijft het iedere keer weer een uitdaging om nieuwe moves te leren Net zoals in verschillende video clips.

STREETDANCE 12+
Ook voor de klassen van het Voortgezet Onderwijs hebben we verschillende groepen.
Leuke gezellige groepen waar elke les ook even tijd vrij wordt gemaakt om de laatste nieuwtjes te bespreken.
Maar daarna ook weer serieus wordt getraind.