Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Meisjes turnselectie

Naast recreatieve gymnastiek/turnen bestaat er bij Avanti-Wilskracht de mogelijkheid voor talentvolle meisjes om zich verder te ontwikkelen in een selectiegroep. De meisjes worden geselecteerd door de leiding op niveau, wilskracht, netheid en zelfstandigheid.

De jongste meisjes beginnen bij jongtalent. Dit betekent 2 uur in de week turnen. Er wordt onder andere getraind voor de NTS (Nationaal Turn systeem) wedstrijden. Deze wedstrijden zijn in regio oost. Afhankelijk of een kind door is naar de volgende ronde zijn dit ongeveer 2 tot 4 wedstrijden per jaar.

Als de meisjes wat ouder zijn gaan ze door naar het selectie turnen. Daarnaast trainen de meisjes voor voorgeschreven oefenstof of vrijekeus oefenstof, dit is afhankelijk van het niveau waarop ze de NTS wedstrijden doen. Deze meisjes trainen 2 tot 6 uur in de week.

Voor beide selectiegroepen is er maandelijks een zaterdag- of zondag-dagdeel een training in de turnhal van turnschool Rijssen. Deze zaal is volledig ingericht voor het trainen op een hoger niveau.

In het seizoen hebben we de jaarlijks clubkampioenschappen. Hierin strijden de kinderen onderling voor de wisselbeker, waarbij elk kind wordt beoordeeld op haar eigen niveau.