Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Meisjes gymnastiek/turnen

Vanaf de leeftijd van 6 jaar wordt er een begin gemaakt met de basisvormen van het turnen. Alle aspecten van het turnen komen aan bod, zoals lenigheid, houding, balans en kracht. Deze vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel voor het gebruik van de toestellen zoals balk, brug, lange mat en sprong. Een enkele keer is er wat doorzettingsvermogen nodig om wat nieuws te leren, maar belangrijk is dat plezier voorop staat.

De lessen worden gegeven door leiding die in het bezit is van een C-licentie turnen, samen met een assistent(e).

Ieder jaar wordt er geoefend voor de gymnastiekcompetitie. Dit zijn 2 wedstrijden, speciaal georganiseerd door de KNGU van de regio Overijssel, voor kinderen die 1 uur in de week les hebben. Tevens doen we mee met de EGK wedstrijd. Dit is een onderlinge wedstrijd tussen meerdere gymverenigingen uit Enschede. In het seizoen hebben we de jaarlijks clubkampioenschappen. Hierin strijden de kinderen onderling voor de wisselbeker, waarbij elk kind wordt beoordeeld op haar eigen niveau.

Kinderen vinden het fijn om tijdens een wedstrijd hun vorderingen te laten zien aan ouders/verzorgers en zich te meten met anderen. Het is altijd weer spannend!